PENZIONISANI GENERAL O IZRAELSKOM NAPADU NA IRAN: Tvrdi da je ovo bila vrlo PROMIŠLJENA ODLUKA, a PORUKA je...
Vojska, Ilustracija, Foto: EPA-EFE ATEF SAFADI

DRAMA

PENZIONISANI GENERAL O IZRAELSKOM NAPADU NA IRAN: Tvrdi da je ovo bila vrlo PROMIŠLJENA ODLUKA, a PORUKA je...

Izrael je danima vagao svoj odgovor na raketne udare iz Irana tokom vikenda koji su pokrenuti kao odmazda za izraelski napad na kompleks konzulat u Siriji ranije ovog meseca

Objavljeno:

Napad na Iran rano jutros verovatno je bio namenjen i kao mera odmazde, ali i kao poruka upozorenja, rekao je penzionisani general-major američke vojske za CNN.

Izrael je danima vagao svoj odgovor na raketne udare iz Irana tokom vikenda koji su pokrenuti kao odmazda za izraelski napad na kompleks konzulat u Siriji ranije ovog meseca.

Izrael mora da ostane na oprezu u slučaju da Iran odluči da odgovori još jednom pokazivanjem sile“, rekao je penzionisanoi general-vojnik Mark Mek Karli.

Gađajući iransku pokrajinu Isfahan, u kojoj su smeštena značajna nuklearna postrojenja, Izrael je verovatno upozorio da bi lako mogao da nadvlada obranu Irana, rekao je Mek Karli, a prenosi Index.hr.

„Mislim da je ovo rezultat vrlo promišljenog odlučivanja izraelskog ratnog kabineta“, rekao je.

„Izraelci su morali da uzvrate, ali je ta odmazda bila poruka: "Nemojte to činiti više. Ako to učinite opet, onda će biti pakleno", rekao je general.

Bonus video:

05:55

IRAN JE UDAROM NA IZRAEL SAČUVAO OBRAZ PROTIV MOĆNOG NEPRIJATELJA Rakić: Nisu više američko čedo, nismo još videli sve u SUKOBU

(Espreso/ Index/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.